Resepti onnistuneeseen eräilyyn

Keväinen tuuli ja entisestään pidentyvät päivät, eikös ole mahtava tunne, kun kesä lähestyy. Noh on kesään vielä useampi kuukausi, joten nautitaan tulevista talvilomista luonnon (pilvien) ääressä. Keräsimme teille muutamat vinkit, joilla retkeily onnistuu repimättä pelihousuja miljoonaan osaan.

Retkeily alkaa kotisohvalta

Kuten moni muukin asia alkaa kotisohvalta niin myös retkeily, tai siis tarkemmin siihen valmistautuminen. Mihin olemme menossa? Kuinka pitkän retken teemme? Kuinka monta retkelle lähtee? Millä pääsemme kohteeseen? Mikä on retken budjetti? Näin epämääräisesti sanottuna kaikki vaikuttaa kaikkeen, mutta on kuitenkin tiettyjä yhteisiä tekijöitä, jotka vähentävät kiroilua metsässä – ruoka ja pukeutuminen. Toki retkeilijät voidaan jakaa kahteen osaan niihin, jotka kantavat kaiken turhanpäiväisen moottorisahasta lähtien ja niihin, jotka viilaavat kaiken turhan painon pois kantamuksistaan.

Ruoka ja eväät auttavat jaksamaan

Haetko arjen luksusta vai kokonaisvaltaista kokemusta? Kuten tässäkin on olemassa monia leirikuntia niitä, jotka hakevat kaupasta valmiit pöperöt sekä niitä, jotka kuivattavat kaiken itse. Purtavat tulee kuitenkin mitoittaa suunnitellun retken keston mukaan – liian vähän aiheuttaa pienen villieläimen heräämisen sisälläsi. Etenkin valmiiden pöperöiden kanssa saattaa hikisemmän päivän jälkeen loppua energia kesken. Toki myös välipalat ovat tärkeitä, jotta jaksaa etsiä (mapsin kanssa) sen lähimmän laavun.

Kunnon pukeutuminen

Toki kun kuivalihabisnestä tehdään ei olla hirveän hyvin perillä kuumimmista vaatetrendeistä. Kuitenkin perusperiaatteena Suomen talviolosuhteisiin kerrospukeutuminen auttaa pitämään lämmön kehossa, emmehän halua harakoita lämmittää? Toki voihan sitä Himolastulla yrittää jortikkaa pitää lämpimänä, mutta parempi lämpöarvo sillä on kuitenkin syötynä. Kun olemme käveleviä lämpöpattereita, tarvitsemme energiaa jostain ja pääsemme takaisin edelliseen kohtaan.

Tietenkin se tärkein – itse matka

Oletko koskaan kuullut todella mielenkiintoista tarinaa siitä, kun kaverisi kävi retkellä ja kaikki oli niin ihanaa ja mahtavaa? Rehellisesti sanottuna hyvät retket jäävät kyllä mieleen, mutta ei niistä kuuluisia nuotiotarinoita keksitä. Mieleenpainuvimmat tarinat koostuvat yleensä hirveästä kelistä, karhujen kanssa taisteluista, makuupussin kastelemisesta tai hirveästä ripulista. Toki ajan saatossa parhaimmat tarinat maustuvat siinä kuuluisassa lapin lisässä.

Tärpit onnistuneeseen retkeen:

  • Suunnittele retki huolellisesti
  • Muista kunnon eväät ja retkipöperöt
  • Pukeudu säänmukaisesti
  •  Älä ota kaikkea niin tosissaan

Kiinnostuitko lihan kuivattamisesta? Lue lisää täältä

Takaisin ylös