Lihaa, lihasalaattia ja liha-voinappi

kunnon siivu valitsemaasi lihaa
suolaa ja pippuria
Kuivalihakundin lihajauhetta
pekonia
chorizoa/salamia tms.


Lihalevite/lihavoi

50-75g voita
1 valkosipulinkynsi
Kuivalihakundin lihajauhetta

Jos et oo jo duunannu liha-maustevoita, niin tee se hyvissä ajoin eka. Survo ainekset sekasin, pyöräytä kelmun sisään ja siirrä se jääkaappiin kovettumaan pariks tunniks.

Leikkaa huoneenlämpöisestä lihakimpaleesta sopivan kokonen piffi ja lyö nyrkillä sitä muutaman kerran. Lisää suolaa ja pippuria molemmin puolin ja hiero kunnon kerros lihajauhetta pintaan. Paistele pekonia lihasalaattia varten. Silvo jäähtynyt rapea pekoni sekä chorizo näteiksi slaisseiksi ja möyhi niistä salaatti. Paista liha (ja halutessasi vähän lisää pekonia) pannulla sopivan kypsyiseksi. Asettele liha lihasalaatin viereen ja nostele pekonit päälle. Leikkaa liha-voista hyvänkokoinen liha-voinappi lihan päälle ja herkuttele mehevä rasvapommi välittömästi.

P.S. Sairaalloisen suolamäärän vuoksi, muista juoda vettä (kaljaa) ja reilusti!

Lihalevite

75g voita
1 valkosipulinkynsi
2 rkl Kuivalihakundin Lihajauhetta

Pehmennä voi huoneenlämpöiseksi ja survo sauvasekoittimella valkosipuli sekaan. Lisää lihajauhe ja sekoita tasaiseksi. Mutustele vaikka patongin päällä kera kuivalihalastun. Nam nam!

VINKKI! Mikäli levitettä jää yli niin kääri se kelmuun ja nosta muutamaksi tunniksi jääkaappiin niin saat piffille hyvän maustevoin. Slurp!

Lihasalsa ja nachot

2 tomaattia
1/2 salottisipuli
1-2 valkosipulinkynttä
1/2 limen mehu
tuoretta korianteria
Kuivalihakundin kuivaliharouhetta (esim. Chicken Jerky Sriracha)
nachoja

Kuivalihaspydäri eli pyttipannu kuivalihasta

1-2 keitettyä perunaa
1/2 sipuli
1/2 paprika
1-2 kananmunaa
Kuivalihakundin kuivaliharouhetta
voita oman maun mukaan
suolaa ja pippuria oman maun mukaan

Avaa olut. Pilko perunat, sipuli ja paprika sopivan kokoisiksi suupaloiksi ja viskaa ne voin kanssa pannulle. Lisää pari kananmunaa, mausta suolalla ja pippurilla. Ripottele päälle valitsemaasi Kuivalihakundin kuivaliharouhetta, siirrä lautaselle ja töräytä perään ketsuppia. Avaa toinen kalja.

BBQ-Possu Toast

2 palaa erittäin vaaleeta leipää
2 palaa halvinta cheddar-sulatejuustoa
Kuivalihakundin Greasy Pork Jerky Smokey BBQ kuivalihaa
1 kananmuna
reilusti voita
suolaa ja pippuria

Viskase voi pannulle ja paista muna. Lisää ripaus suolaa ja pippuria. Siirrä muna hetkeks sivuun ja viskase vähän lisää rasvaa pannulle. Asettele leivät voi-lätäkköön ja käännä hetken päästä toisin päin. Lisää leivän päälle juustot, kuivalihat sekä paistettu muna ja paina toinen leivistä setin päälle. Käännä halutessasi leipä vielä kerran ympäri jotta rasva imeytyy oikein kunnolla leipään ja siirrä jäähtymään. Leikkaa leipä puoliksi ja puraise.

Kyllä muuten voitelee!

Takaisin ylös